Kundanpassad

Verksamhet

Kundanpassning är ett ledord för oss då spannet av uppdrag är brett.

I vissa fall kan underlagen vara närmast skissartade och man har en vag idé om vad slutprodukten skall bli och då blir vi en del av utvecklingen och framtagandet i nära samarbete med kunden. I andra fall vet kunden exakt vad man vill ha och till vilka förutsättningar och krav. Exempel på detta kan vara:

Höglegerat Material.

Både material- och svetskunskap finns inom ett stort område av legeringar som tex Nickellegeringar (Hastelloy, Incolloy, Paralloy).

Sandvik SX

I ett nära sammarbete med Outotec, (fd Edmeston), har IPC varit delaktiga till att ta fram diverse olika svetsprocedurer i materialet SX. Sandvik SX är ett höglegerat rostfritt material som har stor korrosionsbeständighet mot varm koncentrerad svavelsyra. Sammarbetet med Outotec har lett fram till av IPC har tillverkat allt ifrån rördelar såsom böjar, konor och rör till hela lösningar som tryckkärl och syrafördelare.

Rörsystem med hög renlighetskrav

Ett antal av våra kunder har högt ställda krav på inre renlighet i sina rörsystem. Det kan vara läke- eller livsmedelrelaterat såväl som plast till elkablar, alla har dock samma gemensamma nämnare, det får inte förekomma föroreningar av något slag i produkten. Merparten av vår personal har arbetat inom dessa områden och har utbildningar samt kompetens i erforderlig grad.

Marina högglanspolerade detaljer

Då vårt arbete med höga renhetskrav på rostfria rör och tankar genererat en hög kompetens har en biprodukt blivit att tillverka och polera räcken, detaljer, badstegar, ventiler och andra marina komponenter som kräver en estetisk och välpolerad ytfinish.

Bemanning

En del kunder driver sina projekt själva men är tillfälligt i behov av extrainsatt yrkesskicklig personal, exempelvis vid revisionstopp eller när man behöver forcera en tidplan. Vi kan erbjuda ytterst kompetenta arbetsledare, svetsare och montörer, både svensk och baltisk, och har sedan starten konstant haft 15-20 man på denna typ av uppdrag.

Kundanpassad verksamhet

I vissa fall kan underlagen vara närmast skissartade och man har en vag idé om slutprodukten och då blir vi en del av utvecklingen & framtagandet i nära samarbete med kunden.

Rörentreprenad

Rörmontage med tillhörande installationer är vår kärnverksamhet och vår erfarenhet sträcker sig från endagarsuppdrag till nybyggnationer på.

Rope Access

PC erbjuder tjänster inom tekniken Rope Access, reparbete, dvs arbete på höjd i sele och rep. En arbetsteknik som ursprungligen kommer …

Orbitalsvetsning

Orbitalsvetsning är i själva verket mekaniserad TIG-svetsning, där själva processen är halvautomatiserad. Vår svetsoperatör monterar...

Tryckkärl & tankar

En av våra specialiteter är tillverkning av rostfria tankar och tryckkärl, kolstål ingår naturligtvis också i paletten och vi levererar kontinuerligt till processindustrin.

GAP & PVC Rör

I likhet med rörsystem i stål och legeringar har vi kompetens och bred erfarenhet av samma typ av uppdrag inom plastarbeten. Även här med ...

Vill du bli kontaktad?

Önskar du göra en förfrågan men vill börja med ett samtal? Fyll dina uppgifter så ringer rätt person upp dig inom kort.

Urval av

nöjda kunder

För långsiktiga samarbeten krävs nöjda kunder